Wandelingen

Wandelingen aangeduid met bordjes

Het plan met de drie wandelroutes in de Gentbrugse Meersen kan u op onderstaande link downloaden en indien gewenst afprinten.

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/gentbrugse-meersen

Vrije verkenning

Je kan het gebied op eigen houtje verkennen via een wandelpad van de Stad Gent, dat start aan het Dienstencentrum Gentbrugge (Braemkasteelstraat 60, 9040 Gentbrugge). De route is bereikbaar via tram 2: afstappen onder de autostrade en de Land van Rhodelaan tot het einde afwandelen. Er is ook een ruime parking en fietsparking aan het dienstencentrum. 

Een topper is ook het blote voetenpad. Dat avontuurlijke pad van ongeveer 1 km is niet kunstmatig aangelegd. Het evolueert mee met het weer en de seizoenen. Het bestaat uit een natuurlijke ondergrond. Je wandelt op steentjes, over gras en een zandheuvel, door modder en water. Na de tocht kan je je voeten spoelen in de sloot en drogen aan het gras of de wind.

Gegidste maandwandelingen door de WGBM

Elke maand organiseert de werkgroep Gentbrugse meersen wandelingen met natuurgids door het gebied. Je vindt alle details over de wandelingen op deze website, onder het tabblad agenda en op de website van de Natuurpunt agenda. De wandelingen vertrekken meestal aan café Boer Janssens, dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

  • Neem bus 9 of 20 Groeningewijk  tot aan de eindhalte.
  • Je kan ook tram 2 nemen tot aan de autostrade. Daarna wandel je de Land van Rhodelaan af tot het einde, stap je onder de autostrade door, volg je de Driebeekstraat langs de autostrade tot het einde, stap je opnieuw onder de autostrade via de Van Swedenlaan en 50 meter verder zie je rechts het café Boer Janssens in de Groeningewijk.

Er is ruime parking aanwezig.

Gegidste groepswandelingen aanvragen

Je kan ook met een groep zelf een wandeling door de meersen met een gids aanvragen. Contacteer hiervoor info@wgbm.be.

%d bloggers liken dit: