Wandelingen

Het plan met de drie wandelroutes in de Gentbrugse Meersen kan u op onderstaande link downloaden en indien gewenst afprinten.

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/gentbrugse-meersen

Toegankelijkheid

Je kan het gebied op eigen houtje verkennen via een wandelpad van de Stad Gent, datstart aan het Dienstencentrum Gentbrugge (Braemkasteelstraat 60, 9040 Gentbrugge). De route is bereikbaar via tram 22, afstappen aan de halte Dienstencentrum Gentbrugge. Er is een ruime parking en fietsparking. 

Een topper is ook het blote voetenpad. Dat avontuurlijke pad van ongeveer 1 km is niet kunstmatig aangelegd. Het evolueert mee met het weer en de seizoenen. Het bestaat uit een natuurlijke ondergrond. Je wandelt op steentjes, over gras en een zandheuvel, door modder en water. Na de tocht kan je je voeten spoelen in de sloot en drogen aan het gras of de wind.

Elke maand organiseert de werkgroep Gentbrugse meersen wandelingen met natuurgids door het gebied. Je vindt alle details over de wandelingen op deze website. De wandelingen vertrekken meestal aan café Boer Janssens, dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Neem bus 9 of 20 Groeningewijk  tot aan de eindhalte. Je kan ook tram 22 Groeningewijk nemen tot aan de eindhalte en dan onder de snelweg door stappen, de Boswachterstraat in. Je steekt de Van Swedenlaan over en 50 meter verder zie je het café Boer Janssens. Er is ruime parking aanwezig. Een infobord en wegwijzers zetten je op de goede weg voor de twee routes die Natuurpunt uitstippelde. 

%d bloggers liken dit: