Steun

Natuurpunt heeft de afgelopen jaren heel wat natuur gekocht in de Gentbrugse Meersen. Intussen werden al een kleine 15 hectaren aangekocht! En dat is een goede zaak voor alle inwoners van de stad Gent, voor Natuurpunt, en voor jou. 

Natuur dichtbij zet mensen in beweging, brengt hen samen en maakt hen gezonder. Natuur zuivert de lucht, buffert hittegolven en beschermt tegen overstromingen. Natuur zwengelt de lokale economie aan en maakt de buurt aangenamer. Redenen genoeg om te dromen van natuur dicht bij huis. Hier in Gentbrugge blijft het gelukkig niet bij dromen.

Een plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Een open landschap om eens lekker in uit te waaien. Bosjes om in te ravotten. Biddende torenvalken, acrobatische boerenzwaluwen en schetterende kleine karekieten. Bloemrijke bermen en uitgestrekte graslanden met fladderende vlinders en kleurrijke libellen. De Gentbrugse Meersen bieden het allemaal. En als het aan ons ligt binnenkort meer dan ooit!

De groenpool Gentbrugse Meersen is in volle ontwikkeling.De Gentbrugse Meersen, dat is natuur in ontwikkeling vlak bij de stad Gent. De stad Gent concentreert zich in de volgende vijf jaar op de inrichting van de toegangszone en het zuidelijk deel van de groenpool. Met onze aankoop is Natuurpunt meteen een partner voor de uitbouw van de Gentbrugse Meersen ten noorden van de autosnelweg. Ons engagement is een natuurrijke groenpool uit te bouwen. De volgende jaren zal je de aangekochte percelen zien evolueren van soortenarme weilanden tot graslanden met een weelde aan biodiversiteit. En dat op wandelafstand van je deur! 

Maar we hebben jouw steun nodig.

Natuur kopen kost veel geld. Voor elke aankoop in natuurgebied krijgt Natuurpunt subsidies van de Vlaamse overheid en van de stad Gent. Maar er blijft nog een bedrag over, de restfinanciering, dat Natuurpunt betaalt met jouw gift. Mogen we op jou rekenen? Voor deze aankoop hebben we 47.717 euro nodig. Dat zijn bijna 800 mensen die 60 euro schenken. Dat is veel, maar niet onmogelijk.

60 euro, dat is 60 m² natuurgebied in de Gentbrugse Meersen, dat is meer dan de moeite waard. Wacht daarom niet om jouw steun te geven. Stort jouw gift op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt en vermeld project 6682 Gentbrugse Meersen. 

Voor giften vanaf 40 euro ontvang je automatisch een fiscaal attest waardoor je minder belastingen betaalt. Van een gift van 60 euro krijg je op die manier 27 euro terug. Alle donateurs krijgen een uitnodiging voor een exclusief bezoek aan de aangekochte percelen.

Alvast bedankt!

Werkgroep Gentbrugse Meersen, Natuurpunt Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: