Gehakkelde aurelia - Polygonia c-album

Steun

Natuurpunt Gent heeft de voorbije jaren heel wat nieuwe gronden kunnen aankopen en daardoor veilig stellen voor natuur.
De werkgroep Gentbrugse Meersen van Natuurpunt Gent beheert de gronden die aangekocht werden in de Gentbrugse Meersen.

Natuur dichtbij zet mensen in beweging, brengt hen samen en maakt hen gezonder. Natuur zuivert de lucht, buffert hittegolven en beschermt tegen overstromingen. Natuur zwengelt de lokale economie aan en maakt de buurt aangenamer. Redenen genoeg om te dromen van natuur dicht bij huis. Hier in Gentbrugge blijft het gelukkig niet bij dromen.

Een plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Een open landschap om eens lekker in uit te waaien. Bosjes om in te ravotten. Biddende torenvalken, acrobatische boerenzwaluwen en schetterende kleine karekieten. Bloemrijke bermen en uitgestrekte graslanden met fladderende vlinders en kleurrijke libellen. De Gentbrugse Meersen bieden het allemaal en dat is goed gebleken tijdens deze Corona-tijden.

De groenpool Gentbrugse Meersen is in volle ontwikkeling.  De Gentbrugse Meersen, dat is natuur in ontwikkeling vlak bij de stad Gent. De stad Gent concentreert zich op de inrichting van de toegangszone en het zuidelijk deel van de groenpool. Met onze aankopen is Natuurpunt meteen een partner voor de uitbouw van de Gentbrugse Meersen ten noorden van de autosnelweg. Ons engagement is een natuurrijke groenpool uit te bouwen. De volgende jaren zal je de aangekochte percelen zien evolueren van soortenarme weilanden tot graslanden met een weelde aan biodiversiteit. En dat op wandelafstand van je deur! 

Jouw steun is dus van groot belang!

En dit kan op 3 manieren :

Financieel

Natuur kopen kost veel geld. Voor elke aankoop in natuurgebied krijgt Natuurpunt subsidies van de Vlaamse overheid en van de stad Gent. Maar er blijft nog een bedrag over, de restfinanciering, dat Natuurpunt betaalt met jouw gift.

Van elke gift van meer dan 40 euro krijgt u via de personenbelastingen 45% terug.
Meerdere giften per jaar aan Natuurpunt worden samengeteld.

Wacht daarom niet om jouw steun te geven.
Stort jouw gift op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt en vermeld ‘Project 6682 Gentbrugse Meersen. 

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zijn wij op zoek naar een paar extra handen om mee te helpen. Dat kan gaan over boeken sorteren of toezicht houden (op onze jaarlijkse boekenbeurs), uitdelen van de Snep,  of Beheerswerken. Laat ons gerust weten via onze Contact-pagina waar jij een steentje wenst bij te dragen.

Word lid van Natuurpunt

Kijk hier wat dit allemaal inhoudt.

Alvast hartelijk bedankt
in naam van de 
Werkgroep Gentbrugse Meersen, Natuurpunt Gent

%d bloggers liken dit: