Dinsdag 9 juni 2020: verslag beheerdag

Goed weer is het halve werk. Of zoiets. We hadden hadden de weergoden in ieder geval aan onze kant dinsdagavond: droog en een zacht briesje om ervoor te zorgen dat we ons niet kapot zweetten tijdens het trekken en sleuren.

De afgraving ten zuiden van de E17 begint te verbossen. Vooral met wilgen, maar ook andere boompjes. Ze zijn nog geen meters hoog, maar zover willen we het dus niet laten komen. Dus hebben we er onze schouders onder gezet. We, dat zijn een 20-tal vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken. We hadden meer geïnteresseerden, maar momenteel mogen we nog maar 20 personen toelaten.

We splitsten ons op in 2 groepen en namen elk een stuk van het terrein onder handen. Eentje trok meteen richting autostrade, de andere ging de kant van de Schelde op. Met eigen materiaal en spades die Natuurpunt ons geleend had, gingen we de wilgen te lijf.

Aan de kant van de autostrade werden vooral jonge wilgjes getrokken. In de richting van de Schelde viel het op dat de boompjes al wat potiger waren. Daar kwam meer graafwerk aan te pas en werden de boompjes met stevige wortelkluiten uitgegraven.

Van 19:00 tot 21:00 hebben we vooral getrokken. Daarna nog een uurtje opkuis om alle boompjes te verzamelen voor verwijdering. Dat verzamelwerk valt zeker niet te onderschatten. Als je zo’n aardkluit van enkele kilo’s een halve kilometer moet verslepen, voel je dat wel. Gelukkig hadden verschillende vrijwilligers zeilen meegebracht die het sleepwerk wat gemakkelijker maakte.

Drie uur volstond echter niet om zo’n groot terrein wilgenvrij te krijgen. We zijn dan ook al volop aan het kijken om een tweede beheerdag in te plannen. Info volgt.

Bedankt aan iedereen die meehielp en hopelijk zien we jullie tijdens de tweede sessie terug.

Eén gedachte over “Dinsdag 9 juni 2020: verslag beheerdag”

 1. Beste meneer Gabriel,

  blijkbaar is reservaties@natuurpuntgent.org enkel voor het NMC.
  Voor de klimaatloods is Stefan Vandamme verantwoordelijk.
  U kan hem contacteren via

  * stefan.vandamme@natuurpunt.be
  * 0496 27 69 27

  Met vriendelijke groeten,
  Freya Cuypers

  ________________________________
  Van: Freya Cuypers
  Verzonden: woensdag 2 september 2020 14:59
  Aan: Gabriel Jean-Claude ; WERKGROEP GENTBRUGSE MEERSEN
  Onderwerp: Re: workshop stad Gent 5 oktober

  Goede middag meneer Gabriel,

  de klimaatloods is geen eigendom van de werkgroep Gentbrugse Meersen. Wij kunnen dan ook niet beslissen of u die zaal mag gebruiken.
  Met uw mail naar reservaties@natuurpuntgent.org zal u waarschijnlijk op een beter spoor zitten.
  Ik zal eens nagaan of dat inderdaad zo is. Indien ik hoor dat er een beter contactpunt is, dan breng ik u hiervan via mail op de hoogte.

  Met vriendelijke groeten,
  Freya Cuypers
  vrijwilliger WGBM

  ________________________________
  Van: Gabriel Jean-Claude
  Verzonden: woensdag 2 september 2020 14:14
  Aan: WERKGROEP GENTBRUGSE MEERSEN
  CC: freya@wgbm.be ; reservaties@natuurpuntgent.org
  Onderwerp: workshop stad Gent 5 oktober

  Goeiedag

  Mieke Hullebroeck, algemeen directeur van stad Gent zoekt een alternatieve locatie voor een workshop gecombineerd met teamwandeling in Gents groen, gepland op maandag 5 oktober.

  We dachten meteen aan het NMC, maar mijn collega Rita Vandepitte werd gemeld dat er geen apart zaaltje beschikbaar gesteld kan worden.

  Nu, het moet lukken dat ik in de Houw woon vlakbij de Klimaatloods, waar we in het kader van een goede relatie met de buren, al enkele keren het zaaltje boven in de Klimaatloods mochten gebruiken. Eerlijk gezegd zou dit perfect zijn als locatie voor een workshop met 8 personen, met aansluitend een teamwandeling in de Meersen. Eigenlijk hebben we geen hulp nodig, enkel toegang tot de ruimte. Als gebuur kan ik makkelijk zorgen voor een drankje en een hapje, alles netjes opruimen en afsluiten.

  Wat denken jullie hiervan? Staan jullie open voor zo’n éénmalig initiatief? Ik hoop van wel uiteraard, het zou echt wel leuk zijn om te kunnen uitpakken met deze locatie. Bel me gerust.

  Met vriendelijke groeten

  Jean-Claude Gabriël
  Medewerker kabinet van de algemeen directeur
  Stad & OCMW Gent- stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent
  ☏ 09 266 52 67

  Of ook Gabriël Jean-Claude, Houw 16, 0475 73 04 78.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s