Uitbreiding geboortebos op 23/10/2016

Foto’s: Luc Van Damme.

Tussen de autosnelweg en de Rietgracht is een weiland afgegraven en zodoende waterrijk gemaakt om steltlopers en watervogels aan te trekken. Met de afgegraven grond zijn in de zone daarnaast speelheuvels aangelegd. De kinderen krijgen daar een gevarieerde bosspeelzone die bereikbaar zal zijn via twee nieuwe bruggen over de Rietgracht. Op 23 oktober is tussen deze speelzone en de afgegraven natte natuurzone een nieuw stukje geboortebos aangeplant.

Dit geboortebos ligt wat afgescheiden van de zeven eerder aangeplante stukken geboortebos en is wat kleiner. Met het planten van een boom zorgden de nieuwe Gentenaartjes voor een speelplek voor later. Ondanks de modder en de schrale wind zagen we alleen maar tevreden gezichten. De organisatie van de stad Gent verliep vlekkeloos en bracht zoals bij de vorige edities veel volk op de been. Er werd een monument ingehuldigd met de namen van de kindjes erop en daarna was er animatie, muziek en een bar. Veel kindjes trokken al op verkenning op de speelheuvels.

Zoals altijd zorgde onze werkgroep voor begeleiding van de jonge ouders in de plantzone. Dankzij onze vrijwilligers konden we ook vier nieuwe leden verwelkomen en bovendien slaagden we erin om een mooi bedrag in te zamelen ten voordele van ons aankoopproject in de Gentbrugse Meersen met de verkoop van handgemaakte babymutsjes. Bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

One thought on “Uitbreiding geboortebos op 23/10/2016”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s