Geslaagde actie “Red de Gentbrugse Meersen”

De toekomst van natuur dichtbij huis staat op het spel.

Op woensdag 29 april voerde Natuurpunt Gent actie aan de Gentbrugse Meersen. Het zijn immers net de kleine groene parels zoals de Natuurpunt-percelen in de Gentbrugse Meersen die onder druk komen te staan door het nieuwe natuurdecreet. Minister Schauvliege liet alvast weten begrip te hebben voor onze bezorgdheid. Da’s fijn, want zoals al eerder gezegd:”Het is nog niet te laat, Joke!”.

Claude Grandsart (WGBM) maakte het onderstaande fotoverslag.

Op de website van AVS vind je een filmpje over de actie “Red de Gentbrugse Meersen”. Hieronder alvast de bijbehorende tekst.

Bron: AVS, 29/04/2015, Elke Verdonck

Is er nog een toekomst voor natuurgebieden als de Gentbrugse Meersen? Natuurpunt vreest het ergste. De plannen van de Vlaamse administratie om het natuurbeleid te hervormen, zouden volgens de natuurorganisatie de doodsteek vormen voor lokale, kleine natuurgebieden. Met de slogan “Het is nog niet te laat, Joke’ hoopt Natuurpunt dat minister Schauvliege de plannen herziet.

“Red de Gentbrugse Meersen”,  de boodschap op het bord van de actievoerders is duidelijk. Ze vrezen dat de plannen van de Vlaamse administratie het einde betekenen van lokale, kleine natuurgebieden.

De Gentbrugse Meersen is zo’n lokaal natuurgebied in ontwikkeling, dat gerealiseerd wordt door het in stukjes aan te kopen.  De voorstellen die nu op tafel liggen kunnen roet in het eten gooien.

Volgens de huidige plannen zou ook 40% van de subsidies voor de openstelling van de natuurgebieden geschrapt worden. Bezoekerscentra komen zo op de helling te staan en speelbossen en wandelpaden dreigen te verloederen, aldus Natuurpunt.
De minister krijgt begin mei alvast een petitie in de bus.

Minister Schauvliege laat weten dat ze de bezorgdheid begrijpt, maar dat de actie van Natuurpunt te vroeg komt, aangezien er nog niets besloten is.

Eén gedachte over “Geslaagde actie “Red de Gentbrugse Meersen””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s