Dieren onder de wielen in Gentbrugge

Jaarlijks worden duizenden dieren doodgereden op onze wegen door gemotoriseerd verkeer. Natuurpunt voert in opdracht van de Vlaamse overheid onderzoek naar verkeersslachtoffers in Vlaanderen.

Op www.waarnemingen.be worden de slachtoffers in kaart gebracht onder het project “Dieren onder de wielen” in de hoop de kennis over het probleem te vergroten.

Vos, verkeersslachtoffer
Vos, verkeersslachtoffer

Ook in de Gentbrugge worden veel dieren het slachtoffer van aanrijdingen. Kort voor nieuwjaar viel een nieuw verkeersslachtoffer te betreuren in de Gentbrugse Meersen. De foto van de vos – weinig appetijtelijk, maar zeker relevant – ziet u hierboven, met dank aan Luc Van Damme.

Jammer genoeg komen er zeer veel dieren onder de wielen terecht. Een korte zoektocht naar de op http://www.waarnemingen.be aangemelde gevallen (die maar het topje van de ijsberg zijn) leert ons dat specifiek voor de vos in 2013 alleen op Gents grondgebied 25 slachtoffers geteld werden, voor de provincie Oost-Vlaanderen waren dat 158 slachtoffers, voor alle diersoorten samen werden in onze provincie 4.800 aangereden dieren aangemeld op de website…

Een warme oproep aan alle natuurliefhebbers: werk mee met het registreren van deze slachting zodat de omvang beter in kaart wordt gebracht en maatregelen kunnen genomen worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s